En Hızlı Şarj Olan Telefon Modelleri (2018)

en hızlı şarj olan telefon

Akıllı telefon teknolojisi hızla gelişmeye devam ediyor. İnce çerçeveler, yüksek megapikselli kameralar, yüksek hızlı işlemciler derken akıllı telefonlar her alanda durmak bilmeden gelişme kaydediyor. Fakat bir nokta var ki çok az gelişme gösteriyor: bataryalar. Bu yazı en hızlı şarj olan telefon modelleri ile ilgili önemli detaylara sahip. Zira yapılan testlerle hangi telefon ne kadar hızlı şarj oluyor belli olmuş durumda.

  • En Hızlı Şarj Olan Telefon Modelleri Hangileri?

Akıllı telefonların özellikleri her anlamda gelişse de bataryaların gelişimi diğer parçalara göre daha yavaş. Ayrıca gelişen teknolojilerle birlikte mevcut bataryalar da yetersiz kalıyor. Bu bağlamda istediğiniz kadar gidin en son teknoloji akıllı telefonu satın alın. Çok yüksek ihtimalle full şarj sonrası anca 1 gün idare edebileceksiniz. 2 gün şarjı giden telefonlar pil performansı anlamında listelerde tepelerde yer alıyor.

İşte böyle bir ortamda pil kısmında çok bir gelişme olmadığı için akıllı telefon üreticileri şarj teknolojisini geliştirerek rakiplerinin önüne geçmeyi planlıyorlar. Bu noktada da zaten yapılabilecek tek şey var, o da şarj süresini olabildiğince kısaltmak.


Bir akıllı telefonun şarjının uzun gitmesi ne kadar önemliyse, şarj olma süresi de en az o kadar önemli. Sonuçta aldığınız veya alacağınız akıllı telefonun şarjı çabuk bitiyor olabilir. Fakat hızlı şarj oluyorsa kısa şarj süresiyle telafi edilebilir.

İşte bu durumla alakalı olarak PhoneArena, eşit şartlarda birçok test gerçekleştirerek 2018 yılının en hızlı şarj olan 5 akıllı telefonunu tespit etmiş. Bize de bu listeye göz atmak düşer. Gelin birlikte en hızlı şarj olan telefonlar hangileri bakalım:

en hızlı şarj olan telefon

Listede sırasıyla Huawei P20 Pro, OnePlus 6, Huawei Mate 10 Pro, Honor 8 Pro, Samsung Galaxy Note 9 bulunmakta. Listedeki “Battery capacity” sütunu akıllı telefonların mAh cinsinden pil kapasitelerini ifade etmekte. “Charging time (min.)” sütunu ise akıllı telefonların dakika cinsinden şarj sürelerini ifade etmekte. Son sütundaki “Charging speed (mAh/min.)” ise akıllı telefonun bataryasının dakikada kaç mAh’lik kısmının şarj olduğunu göstermekte. Her sütunun kendi içerisinde ayrı bir önemi bulunmaktayken belirleyici kısım son sütun.

  • Listenin Lideri ve Sonuncusu

Listeye göre kazanan akıllı telefon “Huawei P20 Pro” olmuş. P20 Pro 4000 mAh’lik bir bataryaya sahipmiş. Ayrıca 90 dakika gibi bir sürede şarjı tam olarak doluyormuş. Dolum sırasında ise 4000 mAh’lik batarya, dakikada 44.44 mAh’lik kısmı şarj olacak şekilde bir hızlı şarj performansına sahip.


Listenin sonuncusu ise “Samsung Galaxy Note 9” olmuş. Sonuncusu denildiğine bakmayın, sonuçta bu listede 2018’in en hızlı şarj olan akıllı telefonları içerisinden en iyi 5 tanesi yer almakta. Samsung Galaxy Note 9, lider Huawei P20 Pro gibi 4000 mAh’lik bataryaya sahip. Tam dolumu ise 109 dakikada gerçekleşmekte. P20 Pro ile arada 19 dakikalık bir fark mevcut. Note 9’un şarj anında ise bataryasının dakikada 36.7 mAh’lik kısmı şarj olmakta.

2018’in en hızlı şarj olan akıllı telefon listesi bu şekilde. 2018 yılı için en hızlı şarj olan telefonlar bu testle belli olmuş oldu. Akıllı telefon alma arefesinde olanlar içerisinden hızlı şarj konusunu önemseyenler için önemli bir grafik diyebilirim. Sonraki içeriklerde görüşmek üzere…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir